Den här bloggen skriver jag för att våra nära och kära ska kunna följa barnen genom bilder och berättelser under de perioder vi inte träffas.

måndag 3 maj 2010

Fetaost fyllda pizzabröd

Gott gott!!

5 dl grahamsmjöl
ca 2 dl dinkelmjöl
1/4 jäst
1 tsk salt
1 msk olivolja
3 dl vatten

(mjölet ska vara vanligt vetemjöl men jag har bytt ut det mot LITE
nyttigare alternativ).

Lös jästen med salt, blanda det med vatten, olja och mjöl. Gör en
smidig deg, låt jäsa i ca en timme under kökshandduk. Sen delar du
upp degen i 4 bullar. (Jag kommer i fortsättningen att göra mindre
och fler bullar 6-8 st för dem blev så stora och jag vill ha lite
mindre, men det är en smaksak). Platta ut dom så dom blir ca 15 cm
breda i diameter (4 bullar) och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
Låt jäsa någon timme under handduk.
Mosa fetaost och lägg på ena halvan av brödet. Vik över den andra
kanten och tryck med gaffeln för att få kanterna att stänga igen
brödet ( som en pirog). In i ugnen 8-10 min i 250 grader.

Ta daaa!!:-)

1 kommentar:

Farmor sa...

Hej igen!!!

Tack för sist !!! Vilka UNDERBARA barn ni har !!! Kul att umgås med dem (med er också förstås)
Ja du har rätt i vad du skriver Sara !! Man ska vara tacksam för mycket . Man vet inget om morgondagen .
Kram och God Natt från Oss på Ljungåsgatan !!